348
24/08/2014, 01:17

Gökçeada Organik Arıcılık Kontrolleri Gerçekleştirildi



     Gökçeada da Organik Bal Üretimi yapan ve yapmaya çalışan yaklaşık 60 arıcı, 18-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Kontrol ve Sertifika Kuruluşu İMO tarafından üretim aşamaları kontrol edilerek bal numuneleri kalıntı analizleri için kovanlardan toplanarak Laboratuara gönderildi.


   
       Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Gökçeada – Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında Gökçeada da Organik Tarımı geliştirme amacıyla desteklenen ve yıl boyunca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sarp Organizasyon tarafından çeşitli bilgilendirme görüşmelerinden ve eğitimlerden geçen yaklaşık 60 arıcı, Organik Bal üretimi konusunda Kontrol ve Sertifika Kuruluşu İMO tarafından yoğun geçen kontrollerin sonucunda denetlendiler.

     Görüşmeleri tamamlanan ve kriterleri tutan Arıcıların kovanları, Kalıntı analizi yapılmak üzere kontrol ekipleri gözetiminde açılarak ballı peteklerden numuneler alındı. Alınan numuneler özenle paketlenerek Akredite Laboratuvara gönderildi.


 
    Arıcılık faaliyeti yürüten Ada sakinlerine de ekonomik katkı sağlayan Organik Bal yetiştiriciliği her geçen gün önem kazanmakta olup Ada turizmine de çeşitlilik sağlamaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenerek yaptırılan Bal Dolum ve Paketleme Tesisi ileriki günlerde açıldığında Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine ve Ada arıcılarına ballarını satma konusunda daha da katkı sağlaması hedeflenmektedir.



 

 

Diğer Yazılar

Tüm Yazılar...